Elevintervju med Linnea i Na16

–          Varför valde du Cultura?
Jag valde Cultura till allra största del på grund av dess profil. Jag var redan innan intresserad av hållbar utveckling och under tiden här har jag lärt mig mycket om framförallt de mänskliga rättigheterna och hur de kränks överallt i världen.

–          Vad är det bästa med Cultura idag?
Det bästa med Cultura tycker jag är att lektionerna är upplagda så att man endast har ett ämne på förmiddagen och sedan ett annat hela eftermiddagen. Detta gör att man kan komma in djupare i ämnet och jag lär mig mycket bättre på det sättet.

–          Vad skulle du säga till de som vill välja Cultura?
Till er som funderar på att välja Cultura som gymnasium säger jag att ni verkligen borde. Cultura ger er en chans att växa som personer och som medmänniskor. Ni får en större inblick i vad som är fel på världen idag och får möjligheten att göra något åt det.

–          Vad är ditt bästa minne från skoltiden på Cultura?
Mina bästa minnen från skolan måste nog vara de när Amnestygruppen som jag är medlem i har hållit i och/eller deltagit i olika event för mänskliga rättigheter. Några exempel är Pride parader, namninsamlingar och årsmöten. De minnena kommer jag att tänka tillbaka på resten av mitt liv.