Elevintervju med Rana i Na16

–          Varför valde du Cultura?

Jag valde Cultura dels för dess profil:  mänskliga rättigheter och hållbar utvecklingen där jag själv ville lära känna mig bättre i och se vilka dolda förmågor  jag hade och ännu inte utforskat  eftersom det är liten skola där alla  syns vilket kändes bättre för mig som kom från en stor skola. Cultura blev mitt förstahandsval  på grund av dess kompetenta, hjälpsamma och godhjärtade  ämneslärare . Dessutom hade dem även en Amnesty-grupp som  jobbade med att värna om de mänskliga rättigheterna vilket intresserade mig väldigt mycket .

–          Vad är det bästa med Cultura idag och vad skulle du säga till de som vill välja Cultura??

Det bästa med Cultura idag är garanterat stämningen i skolan . Relationen mellan elever och lärare är mycket bra samt att man kan diskutera med läraren om bedömningen och få möjligheter att komplettera eller förbättra sina inlämningar  vilket i många andra skolor inte är en höjdpunkt. Den studiehjälp i fysik och matematik som erbjuds är också en av dem viktigaste skälen till varför man ska välja Cultura . Vi söker dig som är oavsett om du är social, blyg, smart eller ambitiös . Du ska vara bekväm med dem långa lektionerna  samt älska att bli utmanad men samtidigt inte tvivla om att kräva den hjälp du behöver här på Cultura.

–          Vad är ditt bästa minne från skoltiden på Cultura?

Det bästa minnet från skoltiden är nog FN-rollspelet som har varit en så kunskapsrik och underhållande del i skoltiden där man tillgodogjort sig mycket såsom hur ett bra grupparbete fungerar,  hur man kan hålla ett  muntligt framträdande och slutligen också mycket om  hur FN fungerar i verkligheten.